Холтерівське моніторування ЕКГ: ключ до розуміння аритмій та стану серця

image
18.04.2024

Добове моніторування ЕКГ за методом Холтера вважається одним з найбільш ефективних способів діагностики аритмій. Цей метод є унікальним через неперервний запис кардіограми протягом 24 годин, що дозволяє аналізувати роботу серця в умовах звичайного життя пацієнта — під час відпочинку, сну, фізичної активності, а також в моменти емоційного стресу.

За результатами такого обстеження лікар має можливість отримати детальну інформацію про функціонування серцево-судинної системи. Це включає з’ясування можливого впливу фізичних навантажень на розвиток стенокардії, виявлення причин порушень ритму серця, які можуть викликати запаморочення чи навіть непритомність.

Показання для проведення Холтерівського моніторування

Основні показання для проведення Холтерівського моніторування включають:

  • Перебої у роботі серця, часто відзначені пацієнтами після перенесеного COVID-19;

  • Напади прискореного серцебиття (тахікардія);

  • Сповільнене серцебиття (брадикардія);

  • Необґрунтовані випадки запаморочення або втрати свідомості;

  • Оцінка ефективності лікування.

Моніторування виконується за допомогою високоточного, компактного обладнання, яке не створює дискомфорту і не обмежує пацієнта в повсякденній активності. Для проведення повного обстеження необхідно дві візити до медичного центру "МЕДІВІТ".

Для запису на обстеження необхідно звернутися за контактним номером телефону медичного центру - +380677689823. Таке обстеження допоможе вам краще зрозуміти стан вашого серця і вчасно вжити необхідні заходи для забезпечення його здоров'я.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, зв’яжіться з нами або забронюйте зустріч