Сьогодні поговоримо про "густу" кров

image
03.05.2022

Дуже часто зустрічаю пацієнтів, які вірять, що у них густа кров і просять призначити ïм аспірин 💊(це в кращому випадку).

Річ у тім, що оцінити в'язкість крові на око (коли беруть аналіз)💉 просто неможливо. Густа кров має підвищену в'язкість - це стає причиною застою крові в судинах, збільшуючи ризик утворення тромбу. Кров може мати підвищену в'язкість з багатьох причин.

💧 Нестача води - найпоширеніша причина "густоï" крові . Кров на 85% складається з води. Тому зменшення цього показника лише на кілька відсотків призводить до згущення крові.

Дуже часто виникає питання: "Що робити, якщо кров густа?" Ви можете почути відповідь: "Розріджувати". ❗Найправильніша вiдповiдь - "нормалізувати в'язкість крові", тобто привести її до фiзiологiчноï норми, щоб в'язкість зменшувалася і не постраждала коагуляція (згортання) крові.

Щоб повернути кров до нормальної в'язкості необхідно, перш за все, збалансувати харчування і дотримуватися оптимального питного режиму.💦 За добу потрібно вживати не менше 30 мл води на 1 кг маси тіла.

‼️На в'язкість крові впливають різні групи препаратів, призначення яких повинен здійснювати лікар відповідно до результатів обстеження та діагнозу пацієнта!

Якщо вам потрібна додаткова інформація, зв’яжіться з нами або забронюйте зустріч