Серце і алкоголь: кілька "за" і багато "проти"

image
02.01.2023

Ми з дитинства пам'ятаємо, що алкоголь шкідливий╗️Особливо для серця і взагалі всієї серцево-судинної системи ❤️Однак все частіше і частіше з'являються дослідження, які говорять про протилежне, мовляв, у розумних дозах червоне вино не зашкодить, а то й навіть буде корисним🕺 🏼
Виходить, не такий він і шкідливий, цей алкоголь? Давайте розберемося.

Декілька плюсів на користь алкоголю:
✅червоне вино має спеціальні захисні властивості, в першу чергу завдяки антиоксидантним властивостям винограду, а також вмісту корисних для організму людини флавоноїдів, кверцетину та ресвератролу.
✅більше 60 (!) клінічних досліджень показали, що помірне вживання алкоголю може підвищити рівень хорошого холестерину та знизити ймовірність розвитку інфаркту міокарда. .
✅Ще одне масштабне дослідження на основі 80 обсерваційних експериментів показало, що при помірному споживанні алкоголю у добровольців спостерігалося зниження смерті від серцево-судинних захворювань майже на 25%.

❗️Багато-багато проти алкоголю:
У випадку з алкоголем: не можна постійно пити, і при цьому оздоровлюватися
.✅По-перше, все вищесказане про користь алкоголю стосується, нагадаємо, лише "правильних" спиртних напоїв (як правило, це червоне натуральне вино, а не "твердий" алкоголь), і не більше одного келиха на день. 
✅Все, що більше, викликає низку важких і часто смертельних проблем зі здоров'ям, не кажучи вже про деструктивні патології, пов'язані з самим алкоголізмом.
✅Деякі дослідження показують, що випивка пов'язана з підвищеним ризиком розвитку ІХС та смерті від серцево-судинних проблем.

✅а люди, які випивають більше двох напоїв на день, мають підвищений ризик розвитку гіпертонії та виникнення інсульту.
✅Плюс до того, алкоголь збільшує ризик фібриляції передсердь.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, зв’яжіться з нами або забронюйте зустріч