Міфи та факти про венозну систему: як лікування варикозу впливає на кровотік

image
18.04.2024

Іноді на медичних консультаціях виникають здивування та питання з боку пацієнтів: як можна видалити вену і чи не вплине це негативно на кровообіг? Часто лунають думки про те, що видалення вен може призвести до додаткового навантаження на здорові вени та спричинити появу нових симптомів захворювання.

На ці питання вже давно існують науково обґрунтовані відповіді

 Насправді, венозна система нижніх кінцівок має значні резерви. Поверхневі вени, які часто уражаються варикозним розширенням, відповідають лише за перенесення 5-10% всієї венозної крові, що відтікає від ніг.

Основна частина крові циркулює через глибокі вени, стан яких ретельно перевіряється під час первинного медичного огляду. Глибокі вени зазвичай залишаються здоровими і здатними ефективно переносити кров.

Коли вена стає хворою, її діаметр збільшується, швидкість кровотоку сповільнюється, а інколи й змінюється напрямок току крові. Це призводить до збільшення застою крові у кінцівці та збільшує навантаження на здорові вени. Саме сповільнення кровотоку в уражених венах сприяє утворенню тромбів. Завжди існує ризик тромбофлебіту у випадку наявності хворих вен.

Лазерне лікування верикозу

Тому лазерне лікування, яке допомагає усунути хворі вени та відновити природний кровотік, є дуже ефективним. Воно дозволяє нормалізувати венозний відтік, зменшує набряки, відчуття тяжкості та інші симптоми варикозу.

Затримка з лікуванням може привести до погіршення загального стану кровообігу в нозі та спричинити незворотні зміни в шкірних покривах та м'яких тканинах кінцівки. Тому не варто зволікати з візитом до лікаря та необхідним лікуванням, щоб уникнути серйозних ускладнень і зберегти здоров'я ваших ніг.

Якщо вам потрібна додаткова інформація, зв’яжіться з нами або забронюйте зустріч