Компресійні панчохи

image
14.06.2022

✔️Компресійний трикотаж є важливим елементом в лікуванні та профілактиці варикозної хвороби нижніх кінцівок.

➖Його основна функція - механічний вплив (стиснення) хворих вен, що призводить до зменшення їх діаметру і відповідно до нормалізації відтоку крові від ноги. Також панчоха підтримує ослаблені м'язи ноги та покращує лімфовідтік від кінцівки.

🔻За рівнем компресії всі панчохи поділяються на кілька видів:

•1 клас компресії - профілактичні панчохи;
•2, 3, 4 - лікувальний. ⚠️ Необхідний ступінь компресії визначає хірург після огляду та УЗД судин нижніх кінцівок (не тільки вен, але і артерiй!)

Сама панчоха підбирається індивідуально під розмiр ноги пацієнта (не "по зросту", "розміру взуття", "на око", "приміряйте, яка на вас краще сидить"!!!).

❕ Окружність ноги пацієнта міряють в кількох стандартних точках (це роблять консультанти в мед.техніці, аптеці або лікар після огляду), і тоді, згідно розмірної сітки виробника, підбирається панчоха.

Увага ‼️ Неправильно підібрана панчоха може принести більше шкоди нозі, ніж користі. Якщо вона занадто "вільно" сидить на нозі, вона просто не виконує покладених на неї функцій, а якщо занадто сильно перетискає ногу, то порушується артеріальний відтік, і кровопостачання кінцівки.

Щоб записатися на УЗД та консультацію телефонуйте за номером +380677689823

Якщо вам потрібна додаткова інформація, зв’яжіться з нами або забронюйте зустріч